top of page
Zoeken
  • Stefaan Decorte

Tijd voor Vives hogeschool!

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021

Er is alweer wat tijd voorbij gegaan. Het is vrijdag 23 oktober en het is tijd voor onze tweede testsessie van The Social Lab! We zitten niet op onze gebruikelijke locatie vandaag maar worden verwacht in Vives Hogeschool in Roeselare. We mogen deze keer ons testsessie geven bij de richting "Graduaat Productiebeheer in de maakindustrie", een nieuwe richting bij Vives met heel wat toekomstperspectief.

We krijgen een mooie gelegenheid om onze aanpassingen die we de vorige keer maakten in onze sessie te testen op een nieuwe groep van mensen. Niettemin iedereen het terug als zeer leerrijk, leuk en aangenaam ervaarde, waren er toch enkele moeilijkheden die we moesten trotseren. 

Op donderdagochtend stuurde Kevin een bericht in de groep dat hij waarschijnlijk forfait ging moeten geven wegens het feit dat iemand waarmee hij in contact was geweest positief testte op corona. Het virus had ons weer te pakken... Dit was balen voor iedereen en vooral voor Kevin zelf, vooral wanneer achteraf bleek dat er niets aan de hand was. De week voordien vertelde hij nog aan mij hoe enthousiast hij was over zijn oefening ‘actief luisteren’ die hij wou geven in Vives.

En Kevin zou Kevin niet zijn... De afspraak wou hij absoluut goed opvolgen achter de schermen zodat de tweede testsessie voor Jo en mij goed zou verlopen... Jo en ik waren echter goed voorbereid en hadden extra oefeningen voorzien om te kunnen schakelen in dergelijke omstandigheden.

Uiteindelijk werd het vrijdag. De dag begon, we werden hartelijk ontvangen met een kopje koffie alvorens ons naar het lokaal te begeven. Een leuke groep zat klaar. Jo stak van wal met de intro. “We zullen het vandaag nog hebben over eenzaamheid, de kunst van een goed gesprek en non-verbale communicatie.” Het begin verliep wat stroef maar toen de klas anders werd geschikt kregen onze oefeningen een heel andere dynamiek. Weer iets bijgeleerd … 

We gingen van leren schakelen in gesprekken tot leren lezen van non-verbale signalen… Van gezellig samen keuvelen en leren schakelen naar andere onderwerpen in groep, tot mensen proberen overtuigen met een rijdende frigo… Een gekke bedoening werd het daar! Maar bovenal een fantastische en leerrijke ervaring voor iedereen. Op naar de volgende sessie!!!!

We willen ook nog heel graag docent Wim Descamps en de Vives Hogeschool bedanken voor deze fijne opportuniteit!


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page